Μεταφορά φωτογραφίας σε ξύλο

Για να μεταφέρουμε μία φωτογραφία σε ξύλο θα χρειαστούμε τα εξής:

1. Μία φωτογραφία που θα έχουμε εκτυπώσει σε laser εκτυπωτή και σε κανονικό χαρτί. Όχι χαρτί φωτογραφίας.

2. Μία ξύλινη επιφάνεια που πρώτα θα την έχουμε λειάνει με γυαλόχαρτο.

3. Ένα Gel medium με gloss φινίρισμα.

4. Ένα σχετικά φαρδύ πινέλο.

5. Ένα χάρακα ή μία πιστωτική κάρτα για να ισιώσουμε το χαρτί πάνω στο ξύλο.

6.  Μία κόλλα για decoupage.

Η διαδικασία είναι απλή. 

Αφού έχουμε επιλέξει τη φωτογραφία που μας αρέσει, την εκτυπώνουμε σε έναν laser εκτυπωτή. 

Προσοχή!!! Αν υπάρχουν γράμματα στη φωτογραφία την κάνουμε mirror (την αναστρέφουμε δηλαδή) και μετά την εκτυπώνουμε. Γιατί αν δεν το κάνουμε, τα γράμματα θα εμφανίζονται ανάποδα πάνω στο ξύλο. 

Κόβουμε τη φωτογραφία στις διαστάσεις του ξύλου και περνάμε στην εκτυπωμένη πλευρά ένα παχύ στρώμα gel medium, προσέχοντας να έχουμε καλύψει την εικόνα μας τελείως. 

Γυρνάμε τη φωτογραφία μας ανάποδα και την τοποθετούμε απαλά πάνω στο ξύλο και με έναν χάρακα ή μια πιστωτική κάρτα την ισιώνουμε για να αποτρέψουμε τις ρυτίδες.

Αφήνουμε όλη νύχτα τη φωτογραφία πάνω στο ξύλο να στεγνώσει και την επόμενη μέρα παίρνουμε ένα βρεγμένο πανί και τρίβουμε απαλά το χαρτί για να αποκαλυφθεί η εικόνα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το βρεγμένο πανί όσες φορές χρειαστεί. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το πανί για να βρέξουμε το χαρτί και να κάνουμε το τρίψιμο με τα δάχτυλά μας. 

Αφού είμαστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα και η φωτογραφία μας έχει στεγνώσει, περνάμε από πάνω μία στρώση κόλλας decoupage για το φινίρισμα του έργου μας και το αφήνουμε να στεγνώσει.

Δες το με εικόνες εδώ.

Φυσικά υπάρχουν πολλές ακόμα μέθοδοι και τεχνικές που θα τις δούμε σιγά σιγά.