Τι θα χρειαστείς

 
1. Χώρο. Άπλωσε ενα παλιό τραπεζομάντηλο σε ένα τραπέζι και βάλε πάνω του όλα τα υλικά που θα χρειαστείς. Αν το κάνεις για πρώτη φορά, το πιο πιθανό είναι να δημιουργήσεις έναν μικρό χαμό.
 
2. Ένα αντικείμενο για να το διακοσμήσεις. Από ένα μικρό ξύλινο κουτάκι μέχρι ένα ολόκληρο ψυγείο. Φαντασία να 'χεις και όλα γίνονται.
 

3. Χαρτί φυσικά. Δεν είναι απαραίτητο να αγοράσεις. Εκτύπωσε μία φωτογραφία ή μία εικόνα που σου αρέσει ή χρησιμοποίησε ακόμα και χαρτί περιτυλίγματος. Κόψε εικόνες από εφημερίδες και περιοδικά, χρησιμοποίησε ευχετήριες κάρτες κτλ. Φτιάξε ένα κολάζ από διαφόρες εικόνες και διακόσμησε μ' αυτές το αντικείμενο που έχεις επιλέξει. Εναλλακτικά, μπορείς να αγοράσεις από τα έτοιμα σχέδια που κυκλοφορούν στην αγορά.

4. Ψαλίδι για να κόψεις το σχέδιο που θες ή αν πρόκειται για κάτι που δεν απαιτεί λεπτοδουλειά, μια φαλτσέτα και μία επιφάνεια κοπής.
 
5. Αν πρόκειται για ξύλινο αντικείμενο θα χρειαστείς γυαλόχαρτο για να το τρίψεις ώστε να δημιουργήσεις μία λεία επιφάνεια πάνω στην οποία θα μπορείς να δουλέψεις.
 
6. Ίσως χρειαστείς και λίγο ξυλόστοκο αν πρόκειται για κάποιο χτυπημένο ξύλινο αντικείμενο για να καλύψεις τα χτυπήματα.
 
7. Primer για να δημιουργήσεις τη βάση για το χρώμα ή τα χρώματα που έχεις επιλέξει. Ή αστάρι, ειδικό για την επιφάνεια που θες να το χρησιμοποιήσεις. 
 
8. Χρώματα!!!! Ακρυλικά κατά προτίμηση.
 
9. Ένα πινέλο σφουγγάρι  ή ένα απλό πινέλο καλής ποιότητας (να μη μαδάει). Ό,τι από τα δύο σε βολεύει καλύτερα.
 
10. Κόλλα για decoupage. Κατά προτίμηση σε υγρή μορφή και όχι σε σπρέυ. Προσωπικά θεωρώ ότι έχουν καλύτερη εφαρμογή.
 
11. Βερνίκι για το φινίρισμα.
 
12. Ξυλάκια χειροτεχνίας ή μια πιστωτική κάρτα για να ισιώσεις τις ρυτίδες που μπορεί να δημιουργηθούν στο χαρτί κατά την εφαρμογή του.
 
13. Ένα πανί για να σκουπίζεις την κόλλα που περισσεύει.
 
Υπάρχουν ακόμα πολλά βοηθητικά υλικά που μπορείς να χρησιμοποιήσεις, καθώς και διάφορες τεχνοτροπίες για να δώσεις ένα πιο όμορφο φινίρισμα στο έργο σου, αλλά καλύτερα να ξεκινήσεις απ' τα βασικά για αρχή. Μην το παρακάνουμε ακόμα δεν ξεκινήσαμε.